Biografia

Al mes de març, canvien novament de local d’assaig. A partir d’ara serà Can València, a la rodalia de Vic. El 14 de juny, Sau és un dels grups que actuen per al concert de rock en català més multitudinari que mai s’hagi celebrat en un recinte tancat. Té lloc al Palau Sant Jordi de Barcelona, i el cartell també inclou Sangtraït, Els Pets i Sopa de Cabra. Hi assisteixen, segons les xifres oficials, 22.104 persones. L’altra anècdota de la nit va ser l’assistència de representants de les discogràfiques multinacionals que venien de Madrid per veure in situ el que s’estava coent.

Durant les festes de la Mercè, patrona de Barcelona, Sau aplega al Sot de Migdia més de 100.000 persones. Comparteixen cartell amb Los Manolos i Psychedelic Furs, que en aquella època tenien molt d’èxit.

Al mes d’octubre donen per acabada una gira de dos anys en què han celebrat 145 actuacions. El seu èxit popular i els contactes del seu mànager, Michel González,  els porten a fitxar per la multinacional EMI-Odeón, amb un contracte per tres anys i tres discos. El més destacable del contracte era la possibilitat de gravar els discos en unes condicions extraordinàries que asseguressin el salt de qualitat. 
Allò va suposar un canvi d’estatus. Primer de tot perquè Sau va ser el primer grup de la seva generació en arribar a un acord amb una multinacional del món discogràfic, cantant només en català. Segon, perquè van experimentar una altra forma de treballar. A Catalunya tot era més casolà, des del contacte amb la gent de la discogràfica, fins a la manera de fer les coses.

Ben aviat comencen l’enregistrament del seu quart elapé entre Osona i Londres, sota la producció de Pep Sala i Phil Manzanera (exRoxy Music).
A punt d’acabar-se l’any, la cantant Luz Casal edita el seu disc A contraluz, en què inclou la cançó “Es por ti”, versió castellana de “Boig per tu”, que esdevé tot un èxit. Havien estat treballant la lletra conjuntament amb ella, durant un cap de setmana que tenien una actuació a Tremp.

El 1992 es converteix en un dels anys clau de Sau. El seu fitxatge amb EMI aviat dóna el primer fruit: al febrer s’edita el doble El més gran dels pecadors amb vint-i-una cançons. L’EMI pensava que aquest doble CD era massa llarg i per això va decidir editar-ne un altre, amb un resum de deu cançons que es titularia Els Singles.


"És que no pots veure que ja no ho 
puc resistir. 
És que no te'n adones que per tu jo 
sóc capaç de fer-ho tot. 
Tu em fas tornar el més gran dels pecadors. 
Faràs que em torni boig a poc a poc. 
No sé com dir-t'ho, no t'acostis. 
Tu encens el meu foc"

No obstant això, el temps de seguida va donar la raó al grup, que va rebre al cap de poc el disc d’or en arribar a les 50.000 còpies venudes. L’àlbum va entrar de cop al número onze de la llista Afyve, molt popular entre els editors discogràfics, perquè es basava en vendes reals, i era el millor barem a Espanya per saber com anaven els seus discos al mercat.
La gira de presentació d’aquest treball comença el 4 d’abril amb un concert a sa Pobla (Mallorca), amb tota la premsa catalana convidada i un ple absolut. Se’n fan 67 concerts, entre els quals destaca l’entrada al País Valencià (amb concerts a la plaça de bous de València amb el grup La Frontera davant 6.000 persones, Benicarló, Morella, Benicàssim, Oliva, Gandia...) i a les Illes Balears. La gira es tancarà al Palau Firal de Girona davant de 6.000 espectadors.

Cal recordar que durant aquesta gira s’afegirien dos integrants més al grup: Gerry Duffy a les percussions i Jordi Mena a la guitarra.
Pàgines 1 2 3 4 5 6

0 comentaris:

Publicar un comentario